Üdvözöljük kiadónk honlapján!Füst Milán kupon akció!

NYÁRI AKCIÓNK

Töltse a nyarat a Fekete Sas Kiadó kiadványaival! - Ha legalább három borral vagy ételkészítéssel kapcsolatos könyvet vásárol az akció ideje alatt, most 30% árengedményt kap!

MEGHÍVÓ

"Kurt Well és a költők"címmel 2016. július 12-én kedden 20.00 órától
Szilágyi Enikő énekel a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Az énekesnő francia, német és angol nyelven ad elő dalokat Kurt Weill legnépszerűbb műveiből. A zongoránál Alceo Passeo kíséri.
Az előadást kiemelkedő magyar költők versei teszik teljessé.Szilágyi Enikő Kolozsváron született. Sikeres színházi- és filmszerepek után hagyta el Romániát, Belgiumban élt négy évet, majd tizennégy esztendőn át Magyarország több színházában játszott. Többször kapott nívódíjat, Kazinczy-díjas és a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjének kitüntetettje.
2005-től Párizsban él és koncertezik, a francia sanzon, Edith Piaf, Jacques Brel, Barbara, Boris Vian, Kurt Weill songjainak avatott előadójaként járja a világot. Hosszú ideje méltó partnere az olasz származású, Chopin-díjas koncertzongorista, Alceo Passeo, aki Aldo Ciccolini és Ennio Morricone tanítványa.

TUDJON MEG TÖBBET AZ EURÓPA-SZERTE ISMERT SZÍNÉSZ-ÉNEKESNŐRŐL AZ ALÁBBI VIDEÓBÓL!
Bor-és halünnep a Fekete Sas Kiadó könyveivel!

Június 24-étől négy napon át adózhatnak a gasztronómia szerelmesei a jó borok és finom halételek élvezetének a Balaton északi partján.
Balatonfürdeden borbemutató, borvásár, Csopakon halászléfőző verseny várja az érdeklődőket. A program kínálatához igazodik alábbi könyv menünk:Brian H. Neely: Wine Filled Year - Borral töltött év

Csodálatos könyv a modern borászatról, angol és magyar nyelven. Mindent megtudhatunk belőle a bor útjáról a szőlőmetszéstől a palackozásig. Gyönyörű színes fotókkal illusztrálva.Dékány Tibor: Isten és a bor - Szőlőhegyek szakrális emlékei

Magyarországról mindeddig csak ketten kaptak borral kapcsolatos „Oscar-díjat”. Szepsy István borász 2013-ban vehette át a „Les Seigneurs du Vin” kitüntetést, Dékány Tibor pedig 2014-ben Párizsban nyerte el a „Terroirs d’Images”, a szőlő-bor témájú fotográfia fődíját. A könyv közös munkájuk gyümölcse.Szabó Zoltán: A halfőzés fortélyai a Balaton mentén

A Balaton mente 40 településének jellegzetes halfőzési hagyományait, ma is alkalmazott fortélyait öleli fel több mint 400 személyesen gyűjtött recept formájában ez az igen alapos gyűjtőmunka eredményeként született gasztronómiai és kultúrtörténeti kiadvány.MEGHÍVÓ

Sok szeretettel ajánljuk a figyelmébe az alábbi esemény felhívást, mely Mallász Gitta: Az angyal válaszol című könyvére, annak mondanivalójára, tanítására épül. Kardos Gyöngyi, a szerző barátja és a könyv magyarországi kiadója vezeti a műhelymunkát.


Malász Gitta: Az angyal válaszol
Amikor úgy tűnik, hogy minden összeomlik, talán valami egészen új van születőben. Rajtunk múlik létrejötte. Megújulás csakis belülről indulhat.
A könyv főhősei - Hanna, Gitta, Lili és József - szomjasan keresik az igazat, az élet célját, az ember helyét és felelősségét a második világháború embertelensége közepette. Váratlanul, fénnyel telített erű jelenlétét érzik, mely fokról-fokra új távlatokat nyit előttük. Tizenhét hónapon át tart a tanítás, melyből 88 Beszélgetés maradt ránk, Mallász Gitta lejegyzésében. Ez a dokumentum az angyal válaszol címet kapta.
A kötet minden szava erőt és reményt ad. Felelősségünkre, emberi méltóságunkra és szabadságunkra ébreszt. Elűzi a félelmet, biztat, megújít, a lehet és a szabad felé küld. Felegyenesít: „Égjetek, éljetek! Fénnyel teljetek! Ébredjetek, keljetek fel ! Fényetek kell! Lényetek ég Nem lehettek fáradtak, ha az Új-ban cselekedtek.”
Bár örök érvű, a tanítás katartikusan aktuális. A ma emberéhez szól, ébresztő útikalauzként, hogy modern világunk zaklatottságában EMBERRÉ nemesedjünk.
A könyv harminc éve bestseller, tizenkét nyelven egymást érik a kiadások és tizenöt nyelvre fordítva terjed a nagyvilágban.
A kiadvány rendelhető honlapunkon:
http://www.feketesas.hu/shop2/Mallasz-Gitta-lejegyezte-Az-angyal-valaszol.html


HA JÚNIUS, AKKOR ISMÉT KÖNYVHÉT! Idén június 9- 12. között kerül megrendezésre a 87. Ünnepi Könyvhét. Természetesen mi ott leszünk és Önt is szeretettel látjuk!   

A kortárs magyar irodalom nagy eseménysorozatán az olvasók számos kedvencükkel közvetlenül találkozhatnak. A Fekete Sas népszerű írói, költői közül is többen dedikálnak majd ezekben a napokban.

Június 9-én 17 óra után Zalán Tibor és Süli István várja az olvasókat, új könyveik természetesen a helyszínen megvásárolhatók! Június 10-én 17 órától  Aranyosi Éva várja Önöket.

Június 11-én délelőtt Fülöp G. László dedikál,

Június 11-én délután Sebestény-Jáger Orsolya, Petrőczi Éva, Kolozs András, Podonyi Hedvig, Thierry Loisel és Zalán Tibor látogatnak el pavilonunkba.

Június 12-én délután  Dékány Tibor és Csoma Gergely dedikálnak, illetve az érdeklődők ismét beszélgethetnek  Süli Istvánnal


A FEKETE SAS KIADÓ és az AETOS PRESS KIADÓ szeretettel meghívja Önt és barátait az Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér (Budapest, Eötvös u. 10.) első emeleti galériájában, 2016. június 7-én (kedden) 18 órakor tartandó könyvbemutatójára.

 


 

Reméljük, a Könyvhéten is találkozunk a 16-os pavilonnál! MÁJUSBAN KUPON AKCIÓ! GÁRDONYI: ÁBEL ÉS ESZTER CÍMŰ REGÉNYÉRE

Gárdonyi népszerű regénye, az "Ábel és Eszter" májusban kiemelt kedvezménnyelkapható honlapunkon a szokásos 20%-on túl további 10% árengedménnyel

A virtuális kosarába tett könyv megvásárlása során a következő kódot írja be: GG_ÁE201605. Ez alapján fogja számolni a rendszer a kedvezményes árat.

 

Gárdonyi Géza: Ábel és Eszter című regénye fontos problémára keresi a választ, amely minden történelmi korban jelen volt és lesz:
Mit tesz velünk a gyermekünk érkezése? Szegényen vagy gazdagon éljünk? Bujkálunk-e a szerelmünkkel? A romantikus szerelmi történetét végigolvasva véleményt alkothatunk a szereplők döntéseiről és elgondolkodhatunk arról is, mi melyik utat választottuk volna?


Kiemelt kiadványaink!

Fodor Ákos - Gyöngyök, göröngyök

A magyar haiku mestereként számon tartott, 2015 februárjában elhunyt Fodor Ákos így írt készülő, válogatott verseket tartalmazó könyvéről, mely végül első posztumusz köteteként jelenhetett meg:
„…verseskötetem örök-új témája: a szerelem. Bő fél-évszázad élményeit, tapasztalatait, gyönyörűségeit és kínjait, kudarcait és sikereit »sorolják el« e tárgyú verseim. Tervem szerint mélységesen komoly és csillámló játékosságú művek »társalognak« itt egymással és – reményem szerint – az Olvasóval."
Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához
Hajdu Ferenc - (F)élhetsz máshol

Hajdu Ferenc regényei és hangjátékai arról szólnak, hogy az
emberek nem egymással beszélnek, hanem elbeszélnek egymástól, s a múlt század
korszakaiban, hogyan változtatja meg őket a hatalomvágy – s az abból eredően
megszerzett hatalom.
Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához
Nagy András - Szöveg/Színház

A kortárs drámairodalom középnemzedékének tagja immár három évtizede van jelen színműveivel a magyarországi és határon túli színpadokon.

A kötetben szereplő szövegek egytől egyig színpadra kerültek, de nem feltétlenül oda születtek, sokkal inkább felolvasásra, elgondolkodásra, belső hangok megformálására szolgáltak.

Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához
Alain Malraux - Pünkösd

A szatirikus pszichológiai dráma napjaink Párizsában játszódik a pünkösdi ünnepek idején, négy nap alatt, négy felvonásban, négy szereplővel.
Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához
Bajcsy-Zsilinszky Endre - Mátyás király

Bajcsy-Zsilinszky Endre egyetlen történelmi tárgyú – és egyúttal szinte szépirodalmi igényű – műve 1939-ben jelent meg először, a Hunyadi Mátyás ötszázadik születésnapját ünneplő eseménysorozathoz kapcsolódóan.

Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához
Hajdu Ferenc - Van még

A kortárs művész e verseskötetében pátoszmentesen tudósít hétköznapi (és fogyó) életünk örömeiről, gondjairól, miközben esztétikai és gondolati élményt nyújtva múltból és jelenből fon lehetséges jövőt.

.

Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához
Thierry Loisel - Pécsi látogatás

Thierry Loisel francia író, műfordító, filmrendező 1955-ben született,
angol és olasz és magyar írók (Kosztolányi Dezső, Csáth Géza) műveit is
átültette franciára. 1998-ban filmet forgatott Giulietta ou
l’Identification („Giulietta avagy az azonosítás”) címmel. 2007 óta
Budapesten él.
Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához
Fülöp G. László - Fülöp Pál - Tollvonások

Fülöp G. László versei és öccsének, Fülöp Pálnak népi-néprajzi ihletésű képei formálódtak kötetté. Két érzékenység két tehetség találkozása ez a különös könyv.
Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához