Üdvözöljük kiadónk honlapján!FONTOS TUDNIVALÓ KÖNYVCSOMAGOK KISZÁLLÍTÁSÁVAL KAPCSOLATBAN!

Amennyiben könyve(ke)t rendel tőlünk, megadhat postai kiszállítást (előre utalást követően a Kiadó számlaszámára: 11706016-29900765) vagy személyesen veheti át a kiadvány(oka)t a fejlécen is olvasható címen, előzetes időpont-egyeztetést követően. Fontos, hogy utánvéttel sajnos nem tudunk csomagot kézbesíteni!!!


MEGHÍVÓ

Idén decemberben is érdekes új könyvekkel kedveskedünk az Olvasóknak.
Egyre szélesebb kör igényeit próbáljuk figyelembe venni kiadványaink elkészítése során, ezért kulturális, művészeti kiadványaink mellett regényekkel és gyermekeknek szóló képeskönyvvel is készülünk a Karácsonyra.
December 13-án 18 órakor személyesen is kézbe veheti a frissen elkészült új köteteket, ha ellátogat az Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtérre!Újra kapható a Magyar Harangok 2.!A kiadvány információs oldalát ITT találja, valamint rendelését is leadhatja ezen az oldalon.

Új kiadványok a Fekete Sas Kiadónál!

A fentiekben bemutatott két könyvről az alábbi elérhetőségeken tudhat meg többet:

Farkas Márta: Csak egy élet

Petőcz András: Aysa
ÚJ KIADVÁNY!

Figyelmébe ajánljuk új kiadványunkat, mely akár
karácsonyi ajándéknak is alkalmas.
Ezen az oldalon beleolvasási lehetőséget is biztosítottunk. Kattintson IDE és rendelje meg mihamarabb, a készlet véges!

Lipovszky György – Petrőczi Éva:
A természet képei – a természet versei


Hegedős Györgyi: Tegnapi titánok

A Fekete Sas Kiadó szervezésében a FÉSZEK Művészklub (1073 Budapest, Kertész u. 36.) adott helyet 2016. december 1-én 18 órától
Hegedős Györgyi "Tegnapi titánok" című, most megjelent könyvének műsoros bemutatója számára. Az alábbiakban egy kis képes összefoglalót láthat az eseményről! (A kötet rendelhető honlapunkon, sőt, akár bele is lehet lapozni az ismertető oldalon keresztül. Sőt, a művésznő korábbi könyveit - Balettpatkányok, Cicanapló, Besselem matyar -  is megrendelheti a Kiadótól!)A könyvet Tarján Tamás irodalomtörténész ismertette.
Közreműködött még Siliga Miklós zeneszerző és Csongrádi Kata énekesnő.Thierry Loisel - hétvége!

Rendkívüli akciót hirdettünk Thierry Loisel nálunk megjelent műveire.
A JÓ HÍR, HOGY NOVEMBER VÉGÉIG MEGHOSSZABBÍTJUK EZ A LEHETŐSÉGET! ÉLJEN ÖN IS VELE!

A két kötet együttes megrendelése esetén 30% kedvezmény vehető igénybe,
az alábbi kupon-kód beírásával (a "kosár" funkciónál): TL201611.

Ide kattintva érheti el Thierry Loisel műveit kiadónk honlapján.
AKCIÓ!

Az alábbi képre kattintva a könyv ismertető oldalára ugorhat, ahol meg is rendelheti a kötetet, vagy virtuálisan beleolvashat.

Október 8-a az Olvasás Éjszakája. Ennek alkalmából egyes könyveinkre csak ezen a héten 30% kedvezményt adunk.
Ha érdekli a lehetőség, írjon a feketesas@feketesas.hu e-mail címre.
Jó olvasást kívánunk!

A Fekete Sas Kiadó rendkívüli ajánlatát az alábbi videóban nézheti meg:MEGHÍVÓ

Sok szeretettel ajánljuk a figyelmébe az alábbi esemény felhívást, mely a kiadónknál is kapható, "az angyal válaszol" című könyv tanítására épül.


ISMERJE MEG ÖN IS "az angyal válaszol" KÖNYV ÚTMUTATÁSAIT

Amikor úgy tűnik, hogy minden összeomlik, talán valami egészen új van születőben. Rajtunk múlik létrejötte. Megújulás csakis belülről indulhat.
A könyv főhősei - Hanna, Gitta, Lili és József - szomjasan keresik az igazat, az élet célját, az ember helyét és felelősségét a második világháború embertelensége közepette. Váratlanul, fénnyel telített erű jelenlétét érzik, mely fokról-fokra új távlatokat nyit előttük. Tizenhét hónapon át tart a tanítás, melyből 88 Beszélgetés maradt ránk, Mallász Gitta lejegyzésében. Ez a dokumentum az angyal válaszol címet kapta.
A kötet minden szava erőt és reményt ad. Felelősségünkre, emberi méltóságunkra és szabadságunkra ébreszt. Elűzi a félelmet, biztat, megújít, a lehet és a szabad felé küld. Felegyenesít: „Égjetek, éljetek! Fénnyel teljetek! Ébredjetek, keljetek fel ! Fényetek kell! Lényetek ég Nem lehettek fáradtak, ha az Új-ban cselekedtek.”
Bár örök érvényű, a tanítás katartikusan aktuális. A ma emberéhez szól, ébresztő útikalauzként, hogy modern világunk zaklatottságában EMBERRÉ nemesedjünk. A könyv harminc éve bestseller, tizenkét nyelven egymást érik a kiadások és tizenöt nyelvre fordítva terjed a nagyvilágban.

A kiadvány rendelhető honlapunkon:
http://www.feketesas.hu/shop2/Mallasz-Gitta-lejegyezte-Az-angyal-valaszol.html
MEGEMLÉKEZÉS

Szeptember 8-án volt a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Keszthelyi Rezső
búcsúztatása.

Négy kötetével tisztelte meg a Fekete Sas Kiadót

Magánbeszéd, 1994

Római nulla, 1999

Önidőző, 2000

Öntalálkozó, 2010


NYÁRI AKCIÓNK

Hamarosan közeleg a szüreti időszak, ám a nyár is sok boros-ízes fesztivált hozott. Még most is van lehetőség arra, hogy a nyári akciónk keretein belül hozzájusson boros vagy halas kiadványainkhoz. Ne feledje, ha augusztus végéig legalább három borral vagy ételkészítéssel kapcsolatos könyvet vásárol az akció ideje alatt, most 30% árengedményt kap!


Edith Piaf és Száz év szerelem – Szilágyi Enikő a Zempléni Fesztiválon

Helyszín: Tokaj - Paulay Ede Színház - Tokaj, Serház utca 55., 3910
Időpont: augusztus 17. szerda, 20:00

Edith Piaf születésének századik évfordulója alkalmából a felejthetetlen énekesnő legnépszerűbb dalaiból készült válogatást hallhat a közönség Szilágyi Enikő előadásában.

A kolozsvári születésű színésznő sikeres színházi- és filmszerepek után hagyta el Romániát, Belgiumban élt négy évet, majd tizennégy esztendőn át Magyarország több színházában játszott. Többször kapott nívódíjat, Kazinczy-díjas és a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjének kitüntetettje.

Szilágyi Enikő 2005-től Párizsban él és koncertezik, a francia sanzon, Edith Piaf, Jacques Brel, Barbara, Boris Vian, Kurt Weill songjainak avatott előadójaként járja világot. Hosszú ideje méltó partnere Aldo Ciccolini és Ennio Morricone tanítványa, az olasz származású, Chopin-díjas koncertzongorista, Alceo Passeo.„Amikor Szilágyi Enikő a színpadra lép, és megszólaltatja gyönyörű mezzoszoprán hangját, elvarázsolja hallgatóit, és a közönség lelkének mélyén rejlő legértékesebb szavakat veszi célba. Érzelemgazdag előadásmódja megérint és felemel, meghatározó erővel hívja elő mélyebb emberi létünket, humanitásunkat. (...) Tehetsége és erős egyénisége méltó helyet biztosít számára a nagy tradíciójú előadóművészek sorában Florelle, Lys Gauty, Caura Vaucaire, Juliette Greco és Barbara mellett.”
Revue Musicologie, Jean-Marc Warszawski muzikológus, PárizsGárdonyi Gézára emlékeztünk

A népszerű író 1863. augusztus 3-án látta meg a napvilágot Gárdony-Agádpusztán Ziegler Géza néven.Gárdonyi Géza pályafutását 1881-ben népiskolai tanítóként kezdte, majd 1885 után újságíróként dolgozott. 1890-től jelentek meg első prózai művei. Azt kevesen tudják róla, hogy verseket és drámákat is írt, pedig költészete és drámaíró munkássága is jelentősnek mondható. 1894-ben jelent meg a Nemzeti Iskola lapjain folytatásokban A lámpás című kisregénye, amelyet kiadónk is már több ízben megjelentetett.
Viszontagságos házassága egyes motívumait is rejtő Az a hatalmas harmadik és az Ábel és Eszter című regényei a női lélek rejtelmeibe kalauzolnak el bennünket. Az 1920-ban megjelent Ida regénye ennél még többet ad: oldalain a magyar lélektani regény műfaja kelt életre. Te Berkenye című kisregénye a Bach-korszakban játszódó szerelmi szálat dolgoz fel.

Gárdonyi születésnapjáról szülőhelyén két napos programsorozattal emlékeznek meg: 2016. augusztus 5-én este a Velencei-tavi Galériában a Musica Hisorica együttes koncertjével elevenedik meg a középkori kultúra. Másnap délelőtt rendkívüli tárlatvezetés és terepasztalos szemléltetés, valamint a rönkvárban fegyverkészítés és várcsaták várják az Egri csillagok világa iránt érdeklődőket.


NYÁRI AKCIÓNK

Töltse a nyarat a Fekete Sas Kiadó kiadványaival! - Ha legalább három borral vagy ételkészítéssel kapcsolatos könyvet vásárol az akció ideje alatt, most 30% árengedményt kap!

MEGHÍVÓ

"Kurt Well és a költők"címmel 2016. július 12-én kedden 20.00 órától
Szilágyi Enikő énekel a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Az énekesnő francia, német és angol nyelven ad elő dalokat Kurt Weill legnépszerűbb műveiből. A zongoránál Alceo Passeo kíséri.
Az előadást kiemelkedő magyar költők versei teszik teljessé.Szilágyi Enikő Kolozsváron született. Sikeres színházi- és filmszerepek után hagyta el Romániát, Belgiumban élt négy évet, majd tizennégy esztendőn át Magyarország több színházában játszott. Többször kapott nívódíjat, Kazinczy-díjas és a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjének kitüntetettje.
2005-től Párizsban él és koncertezik, a francia sanzon, Edith Piaf, Jacques Brel, Barbara, Boris Vian, Kurt Weill songjainak avatott előadójaként járja a világot. Hosszú ideje méltó partnere az olasz származású, Chopin-díjas koncertzongorista, Alceo Passeo, aki Aldo Ciccolini és Ennio Morricone tanítványa.

TUDJON MEG TÖBBET AZ EURÓPA-SZERTE ISMERT SZÍNÉSZ-ÉNEKESNŐRŐL AZ ALÁBBI VIDEÓBÓL!
Bor-és halünnep a Fekete Sas Kiadó könyveivel!

Június 24-étől négy napon át adózhatnak a gasztronómia szerelmesei a jó borok és finom halételek élvezetének a Balaton északi partján.
Balatonfürdeden borbemutató, borvásár, Csopakon halászléfőző verseny várja az érdeklődőket. A program kínálatához igazodik alábbi könyv menünk:


Kiemelt kiadványaink!

Fodor Ákos - Gyöngyök, göröngyök

A magyar haiku mestereként számon tartott, 2015 februárjában elhunyt Fodor Ákos így írt készülő, válogatott verseket tartalmazó könyvéről, mely végül első posztumusz köteteként jelenhetett meg:
„…verseskötetem örök-új témája: a szerelem. Bő fél-évszázad élményeit, tapasztalatait, gyönyörűségeit és kínjait, kudarcait és sikereit »sorolják el« e tárgyú verseim. Tervem szerint mélységesen komoly és csillámló játékosságú művek »társalognak« itt egymással és – reményem szerint – az Olvasóval."
Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához
Hajdu Ferenc - (F)élhetsz máshol

Hajdu Ferenc regényei és hangjátékai arról szólnak, hogy az
emberek nem egymással beszélnek, hanem elbeszélnek egymástól, s a múlt század
korszakaiban, hogyan változtatja meg őket a hatalomvágy – s az abból eredően
megszerzett hatalom.
Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához
Nagy András - Szöveg/Színház

A kortárs drámairodalom középnemzedékének tagja immár három évtizede van jelen színműveivel a magyarországi és határon túli színpadokon.

A kötetben szereplő szövegek egytől egyig színpadra kerültek, de nem feltétlenül oda születtek, sokkal inkább felolvasásra, elgondolkodásra, belső hangok megformálására szolgáltak.

Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához
Alain Malraux - Pünkösd

A szatirikus pszichológiai dráma napjaink Párizsában játszódik a pünkösdi ünnepek idején, négy nap alatt, négy felvonásban, négy szereplővel.
Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához
Bajcsy-Zsilinszky Endre - Mátyás király

Bajcsy-Zsilinszky Endre egyetlen történelmi tárgyú – és egyúttal szinte szépirodalmi igényű – műve 1939-ben jelent meg először, a Hunyadi Mátyás ötszázadik születésnapját ünneplő eseménysorozathoz kapcsolódóan.


Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához
Hajdu Ferenc - Van még

A kortárs művész e verseskötetében pátoszmentesen tudósít hétköznapi (és fogyó) életünk örömeiről, gondjairól, miközben esztétikai és gondolati élményt nyújtva múltból és jelenből fon lehetséges jövőt.

.

Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához
Thierry Loisel - Pécsi látogatás

Thierry Loisel francia író, műfordító, filmrendező 1955-ben született, angol és olasz és magyar írók (Kosztolányi Dezső, Csáth Géza) műveit is átültette franciára. 1998-ban filmet forgatott Giulietta ou l’Identification („Giulietta avagy az azonosítás”) címmel. 2007 óta Budapesten él.
Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához
Fülöp G. László - Fülöp Pál - Tollvonások

Fülöp G. László versei és öccsének, Fülöp Pálnak népi-néprajzi ihletésű képei formálódtak kötetté. Két érzékenység két tehetség találkozása ez a különös könyv.
Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához